OVER KREATOKO

Hier komt tekst over KREATOKO

Projecten 2015-2019

Wijkspeeltuin de Boog

Hier komt foto

Hier komt foto

Hier komt foto

Kids Radio Top 2000-50jaar 3FM

Radioproject Basisschool de Vijfhoeven

Eind juni 2018 is KREATOKO betrokken geraakt bij Wijkspeeltuin de Boog. In de zomer van 2018 hebben we coaching en advies gegeven m.b.t het sociaal beheer. Eind 2018 ondersteunde KREATOKO het bestuur met het realiseren van plannen en aanvragen van subsidie voor 2019.  

Vanaf januari 2019 zet KREATOKO de samenwerking voort en zijn we als coördinator betrokken om het sociaal beheer naar een hoger niveau te brengen en de speeltuin eind 2019 klaar te maken om het sociaal beheer zo te laten functioneren dat het bestuur meer op afstand kan functioneren en het team de speeltuin beheert. Een leuke opdracht waar we ontzettend veel zin in hebben.

 

 

In 2015 en 2016 hebben we voor het Instituut voor Beeld en Geluid radioworkshops verzorgt met Kids Radio tijdens de Top 2000. Ook hebben we voor de tentoonstelling 50 jaar FM workshops verzorgt. Meer dan 850 kinderen hebben deelgenomen aan onze workshops.

 

 

In 2016 en 2017 zijn we betrokken geweest bij de realisatie van een Radiostudio voor Basischool de Vijfhoeven. Deze radiostudio word gebruikt tijdens de lessen en naschool.  Naast begeleiding en realisatie hebben we ook naschoolse radiolessen verzorgt in het najaar van 2016 en voorjaar van 2017. Een bijzonder project met veel interessante ontmoetingen, ervaringen en leermomenten.

Projecten 2007-2014

United African Roots

Een bijzondere film, rootsreis en project in 2007 waarmee Menno afstudeerde als begeleider Kunst, Cultuur en Media. De film en projecten zijn gemaakt vanuit Stichting Vice Versa onderleiding van mediamaker en sociaal cultureel ondernemer Jeltje van Nuland. Een project waar we de kneepjes van het vak hebben geleerd en met veel enthousiasme kennis en ervaring hebben opgedaan. 

Bekijk het filmpje

Reporter

Tussen 2009 en 2013 hebben we tientallen film workshops gegeven met de naam Reporter. Bij Reporter maakte kinderen zelf een tv programma over onderwerpen die zij belangrijk vonden in hun leefomgeving. Hierbij we ook aandacht aan mediawijsheid. We vinden het belangrijk dat jong en oud zich bewust is van de rol van de media en welke invloed dit heeft op hun leven. Daarnaast speelt privacy een belangrijke rol. Niet alleen door de nieuwe wetgeving maar al vanaf het begin. Veel van onze projecten zijn dan ook niet openbaar te vinden maar gewoon op een DVD terug te kijken. We zijn aangesloten bij mediawijzer.net en bezoeken jaarlijks de dag van de mediawijsheid. Bekijk een filmpje gemaakt door kids uit Maartensdijk(2013)

Bekijk het filmpje

In the Spotlight XXL

Theater en talentontwikkelingsproject voor tieners in Amsterdam Zuidoost vanuit welzijnsorganisatie Swazoom. Een groot succes met een volle zaal tijdens de eindshow, media, percussie, en vele enthousiaste reacties van bewoners, stadsdeel en collega's. Een ervaring om nooit te vergeten. Bijzondere aan het project was dat tieners de kans kregen om hun talenten te laten zien, en dat positieve kwaliteiten zichtbaar werden. Laten zien dat iedere tiener- of jongeren er toe doet! (Swazoom 2009)

Beat it

Tussen 2009 en 2013 hebben we op diverse locaties de workshop Beat It aangeboden. Geinspireerd op slagwerkgroep STOMP hebben meer dan 150 kinderen gedrumd op afval, en andere nuttoloze materialen. Beat IT krijgt in 2019 een vervolg met het project Beat the Trash.

Jeugdwerker in Bhutan

In 2012 was ik 3 maanden te gast als adviseur- consultant in Bhutan bij het departement van jeugd en sport, ministerie van Onderwijs. Ik heb daarbij vanuit twee jongerencentra in de hoofdstad Thimphu samengewerkt met jeugdwerkers en ambtenaren en daarnaast onderzoek gedaan naar jongerenwerk in Bhutan in het kader van mijn studie Culturele Maatschappelijke Vorming. Een speelfilm gemaakt door tieners is daarvan een van de resultaten. 

 

 

 

Bekijk het filmpje

Oasis Game Floriande Hoofddorp 2012

In 2012 heb ik vanuit mijn werk als jeugdwerker mee gedaan aan een bijzonder buurtproject afkomstig uit Brazilië. De Oasis Game van Stichting Elos. Naast het faciliteren en in contact brengen met buurtbewoners heb ik ook erg veel geleerd over deze creatieve manier van buurtparticipatie. Ik hoop in de toekomst vaker dergelijke projecten te kunnen doen.